نسل Z
نسل Z
آیا شما فرزند متولد ۱۳۷۴ به بعد دارید؟
به متولدین اواسط دهه نود میلادی به بعد نسل Z گفته میشود که به شکل محسوسی با نسل قبل تفاوت بین نسلی دارند. آنها به منبع اطلاعاتی دیجیتال دسترسی دارند و از یک خاستگاه فرهنگی کاملا متفاوت روییدهاند.
درخصوص ارتباط با این نسل، نسخهای که هزاران سال انجام شده است دیگر کارکرد ندارد. قبلا والدین نقش مرجع داشتهاند و برای هر پرسشی پاسخی داشتهاند و در هر مهارتی هم نسبت به فرزندان باتجربهتر و برتر بودهاند.
اما حالا والدین این نقش مرجعیت را برای فرزندان مخصوصا از اوایل دوره نوجوانی (۹ سالگی) به شدت از دست دادهاند و لازم است از شیوههای دیگری برای جبران افت جایگاه خود بهره ببرند.
به نظر من در حال حاضر اولویت زور زدن برای تربیت کردن، کارکرد ندارد و این تلاش بینتیجه خواهد ماند و علاوه بر آن کیفیت ارتباطی والد-فرزندی را هم به خطر خواهد انداخت.
بنابراین اولین اولویت برای والدبودن و تاثیر گذاشتن بر فرزندان نسل Z حفظ رابطه با آنها و دوست ماندن و همفضا بودن با آنهاست.
برای حفظ ارتباط لازماست زبان آنها را یاد بگیریم چون زبان ابزار مهمی در ارتباط است و این زبان، زبانی است که ما قبلا نیاموختهایم مثلا به میزانی به زبان دیجیتال نیاز داریم، باید به موسیقی که آنها گوش میدهند و به اصطلاحات و شوخیها و سوژههای آنها آشنا شویم.
ممکن است بسیاری از علایق آنها برای ما «مسخره»، «مزخرف»، «مبتذل» و … به نظر برسد اما به نظر من مهمترین ابزار حفظ ارتباط با آنها آمادگی برای همین «مسخره بازی» است!!! والدین جدی، هم ارتباطشان را به خطر خواهند انداخت و هم در راهنمایی و پرورش فرزندان دچار مساله جدی خواهند شد.
🎯 آموزه رفتاری
برای اینکه بتوانید تا حدودی در راهنمایی و پرورش نسل Z موفق باشید اول ارتباط خود را با آنها حفظ کنید و یک راه موثر برای حفظ ارتباط، «مسخرهبازی» است. دوران والدگری جدی و والدسالاری به سر آمده است.
پ ن؛ من در حال تمرین ارتباط با نسل Z هستم.
نسل ما که نسل Y است هم ناچاربودیم با نسل X خود را تنظیم کنیم و هم با نسل Z و مهارت «انعطاف پذیری» یک مهارت بحرانی است.
#نسل_زد
#نسل_Z #Z
✍️ دکتر رفتاری
🌀باشگاه منش با بودش
@drraftari
دیدگاهتان را بنویسید