سلامت و روان
2021/12/28
ارسال شده توسط محمد رضا رفتاری
293 بازدید
اگر با یک فرد مواجه شوید که نابیناست و موقع حرکت به شما برخورد کند یا اگر کسی به دلیل نقصی که در اعضایش دارد کار شما را با سرعت لازم انجام ندهد چه واکنشی از خود نشان میدهید؟
اما اگر کسی به دلیل اختلال روانشناختی که دارد به شما بدبین باشد یا ارتباطش را با شما به شایستگی پیش نبرد، هیجان خودش را نتواند مدیریت کند و شما را هم درگیر کند،
حالا چه؟ چه واکنشی نشان میدهید؟
اگر این دو مورد را با هم مقایسه کنید خواهید دید که در مورد اول ما معمولا همدلی بیشتری داریم، این خطا را به آن شخص روا میداریم، باعث رنجش او نمیشویم و از او تا بتوانیم حمایت میکنیم اما در مورد دوم به راحتی قادر نیستیم که این مشکلات رفتاری را به بیماری او مربوط کنیم و واکنش مناسبی نشان نمیدهیم!
چون این نوع اختلالات از چشم ما پنهان هستند و درباره آن و مکانیزم عمل آن در بدن بیمار آگاه نیستیم
و در این شرایط قادر نیستیم فرد را از رفتارش جدا کنیم و این مشکلات را به خود او نسبت میدهیم و در برابر او اغلب واکنش مناسبی نشان نمیدهیم!
در حالیکه در بسیاری از این اختلالات باز هم یک مساله فیزیولوژیک وجود دارد مثلا مقدار یک هورمون یا سیستم اعصاب یا بخشی از مغز به طور ژنتیکی یا بر اثر بیماری آسیب دیده باشد.
یکی از مواردی که چنین موضوعاتی پیش میآید هنگامی است که والدین یا اعضای دیگر خانواده به دیمنشیا و آلزایمر یا اختلالات مرتبط با بالا رفتن سن مواجه میشوند و تا مدتی ما بین خود او و رفتار نرمال که قبلا میدیدهایم و بیماریش نمیتوانیم تمایز قایل شویم.
اینجاست که ممکن است بیش از اندازه از رفتار و صحبتهای او آزرده شویم و بار روانی بیشتری را به خود تحمیل کنیم.
و اگر این فرآیند به طور تجمعی در طول زمان ادامه پیدا کند نتوانیم ارتباط خود را با فرد بیمار مدیریت کنیم و حتی باعث آزرده شدن او شویم.
بنابراین در محیطی که خود و اطرافیانمان در معرض اینگونه بیماریها هستند لازم است درباره بیماریها، تروماها و اختلالات شخصیتی و مشکلات روانشناختی آگاهی خود را بیشتر کنیم تا رابطه خود با آنان را بتوانیم بهبود بخشیم.
? آموزه رفتاری
منشا بسیاری از کژرفتاریها، وجود یک اختلال روانشناختی است. با آگاهی نسبت به آن با فرد بیمار میتوانیم بهتر همدلی کنیم و خود ما هم هیجان ناخوشایند کمتری را تحمل کنیم.
پ ن؛ آیا شما در این زمینه تجربهای دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید…
#سلامت_روان #همدلی #بهداشت_روان #بلوغ_روانی #اختلالات_روانی #اختلالات_شخصیت #منش #مهارت_نرم #آموزه_رفتاری #روانشناسی #روانشناسی_شخصیت #رواندرمانی #روان
برچسب ها:
سلامت
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پاسخ معما چیه!؟
پاسخ معما چیه!؟ بیشتر از اینکه پاسخ برای این پرسش...
آرامش از کجا میاد؟
آندره ژید میگه؛ «هر گاه رد پای کسی که آرامشم...
بله میگیری اگه بتونی!
بله نمیگیری اگه نتونی … 1- شنونده خوبی باشی مذاکرهکننده...
آدم خوب، سیستم بد!
ادواردز دمینگ میگه؛ «سیستمهای بد، پیوسته به آدمهای خوب...
تحت درمان!
? یه نفر تجربه تراپی و مشاوره گرفتنش رو باهام...
رابطه در یک کلمه
? رابطه در یه کلمه چیه؟ رابطه اصیل در یه...
0
0
رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
وارد شدن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها